Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

ΠΕΡΙΤΤΑ ΚΙΛΑ ΤΕΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΑ!


Ωραίες οι γιορτές φίλες μου.. μα συνήθως παχαίνουν.. !Και ειδικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά που είναι μέσα στις πίτες, στους κουραμπιέδες, στους μπακλαβάδες, στα κανταίφια και στα μελομακάρονα..



Θέλετε να χάσετε γρήγορα και εύκολα τα περιττά κιλά των εορτών και όχι μόνο, όμως δεν ξέρετε με ποιόν τρόπο θα επιτύχετε το ποθητό αποτέλεσμα; Δείτε παρακάτω έξυπνους τρόπους δίαιτας που θα σας χαρίσουν όμορφο σώμα και περισσότερη αυτοπεποίθησή!

ΠΕΝΤΕ ΚΟΛΠΑ ΕΞΥΠΝΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ!


1. Καταγράψετε τους λόγους που θέλετε να χάσετε βάρος.
2. Μην παραμείνετε μόνοι στην προσπάθειά σας.
3. Να κάνετε μικρές, διαδοχικές, σταδιακές αλλαγές.
4. Προγραμματίστε τη σωματική σας εξάσκηση.
5. Μην τρώτε μεγάλα γεύματα αλλά μικρά και πιο συχνά.

Το χάσιμο και η διατήρησή του βάρους μας είναι ένα θέμα που πρέπει να μας απασχολεί όλους μας. Νιώστε καλά με το σώμα σας και αποφύγετε, όσο μπορείτε, μικρούς ή μεγάλους διατροφικούς πειρασμούς! Όταν κάνετε υπερβολές προσπαθήστε να μην γεμίσετε την μέρα σας με τύψεις! Το άγχος είναι κακός σύμβουλος για μια καλή δίαιτα. Ο τρόπος να απαλλαγείτε από αυτό άλλα και από τις τύψεις κάποιας υπερβολής δεν είναι άλλος από την άσκησή...

ΧΑΣΤΕ ΚΙΛΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΟΝΟ ΗΜΕΡΕΣ !


ΧΑΣΤΕ ΜΕΧΡΙ 1 ΚΙΛΟ ΣΕ 2 ΗΜΕΡΕΣ: Μειώστε το αλάτι και αυξήστε την κατανάλωση υγρών, κυρίως του νερού! Αποφύγετε τρόφιμα όπως: Αλλαντικά, τυριά, κονσερβαρισμένα τρόφιμα, σάλτσες, ψωμί και αρτοσκευάσματα.

ΧΑΣΤΕ ΜΕΧΡΙ 1,5 ΚΙΛΑ ΣΕ 3 ΗΜΕΡΕΣ: Το μυστικό; Γιαούρτι στο πρωινό και σούπες στο δείπνο! Ο συνδυασμός ασβεστίου και πρωτεϊνών γάλακτος που περιέχει το γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά αυξάνει την ικανότητα του οργανισμού να καίει περισσότερα λίπη, ενώ τα φιλικά μικρόβια συμβάλλουν στη διατήρηση της καλής υγείας του εντέρου. Οι μεγάλες ποσότητες υγρών που περιέχουν οι σούπες γεμίζουν γρήγορα το στομάχι!


ΧΑΣΤΕ ΜΕΧΡΙ 2 ΚΙΛΑ ΣΕ 4 ΗΜΕΡΕΣ: Δεν έχετε παρά να τρέφεστε συχνά με μικρές ποσότητες πρωτεϊνούχων γευμάτων! Τρώγοντας μικρά πρωτεϊνούχα γεύματα κάθε περίπου 3, 5 ώρες το σάκχαρο του αίματος διατηρείται σταθερό, η πείνα βρίσκεται υπο έλεγχο, η επιθυμία για γλυκά μειώνεται και ο μεταβολισμός βρίσκεται σε εγρήγορση.


ΧΑΣΤΕ ΜΕΧΡΙ 2,5 ΚΙΛΑ ΣΕ 5 ΗΜΕΡΕΣ: Καταναλώστε περισσότερα χόρτα, λαχανικά, όσπρια και αδρά επεξεργασμένα δημητριακά. Τα χόρτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, έχουν μεγάλο όγκο, λίγες θερμίδες και δημιουργούν έντονο αίσθημα κορεσμού. Τα όσπρια και τα αδρά επεξεργασμένα προϊόντα δημητριακών έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες, οι οποίες αυξάνουν την πληρότητα του στομάχου με μικρότερη κατανάλωση τροφής, αφού απορροφούν μέχρι και 15 φορές το βάρος τους σε νερό.

ΧΑΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 3 ΚΙΛΑ ΣΕ 7 ΗΜΕΡΕΣ: Συμπεριλάβετε στο διατροφικό σας μενού ωφέλιμα λιπαρά, μυρωδικά και μπαχαρικά! Τα τρόφιμα που περιέχουν ωφέλιμα λιπαρά ικανοποιούν πληρέστερα το αίσθημα της γεύσης από τα εντελώς άπαχα τρόφιμα. Βοηθούν στον έλεγχο της όρεξης και δρουν γενικά ευεργετικά στον οργανισμό, συνεισφέροντας ιδιαίτερα στη διατήρηση της ορμονικής ισορροπίας. Προσέξτε όμως ιδιαίτερα την ποσότητά τους. Αντίθετα, στα μυρωδικά και στα μπαχαρικά δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στην ποσότητα, διότι ενώ αποδίδουν ελάχιστες θερμίδες προσθέτουν ιδιαίτερη γεύση ακόμα και στο πιο άνοστο φαγητό, κάνοντας έτσι τη δίαιτα πιο ευχάριστη και ευκολότερη!



Η ΔΙΑΙΤΑ ΤΟΥ... ΔΡΟΜΟΥ!
Αν οι συνθήκες δουλειάς σας κάνουν και λείπετε πολλές ώρες από το σπίτι δοκιμάσετε τη δίαιτα του δρόμου. Για πρωινό πάρτε μαζί σας ένα φρούτο, έναν χυμό, ένα κουλούρι, ένα κουτάκι άπαχο γάλα ή ένα γιαούρτι με δημητριακά. Για μεσημέρι και απόγευμα προτιμείστε μπάρες δημητριακών ολικής αλέσεως , ξερά φρούτα (δαμάσκηνα και σύκα), χυμούς χωρίς ζάχαρη, τοστ ή σαλάτες από fast food! Το βράδυ επιλέξτε κάτι ελαφρύ!


ΕΞΥΠΝΗ ΔΙΑΙΤΑ!
Πάρτε ένα καλό πρωινό. Σταματήστε να τρώτε όταν νιώσετε πως έχετε χορτάσει. Σύμφωνα με τη Μισέλ Μέι, συγγραφέα του best seller «Am I hungry?», όταν τρώμε περισσότερο από όσο χρειάζεται ο οργανισμός μας για να χορτάσει, το σώμα μας αποθηκεύει τις επιπλέον θερμίδες σε μορφή λίπους. Ενυδατωθείτε. Το συκώτι μας αποβάλλει τις τοξίνες και μετατρέπει το λίπος σε ενέργεια. Ωστόσο, για να λειτουργεί σωστά, έχει ανάγκη από νερό. Πώς θα καταλάβουμε όμως πως τα υγρά που καταναλώνουμε είναι αρκετά για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας και την απαραίτητη καύση του λίπους; Τα ούρα μας πρέπει να έχουν πάντα πολύ ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Επιλέξτε καυτερά. Πρόσφατη αμερικανική έρευνα υποστηρίζει πως η καψαϊκίνη που βρίσκουμε στις καυτερές πιπεριές μπορεί να αυξήσει το μεταβολικό μας ρυθμό για 30 λεπτά, καθώς ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματός μας με αποτέλεσμα να χάνουμε ευκολότερα θερμίδες.

Η ΔΙΑΙΤΑ ΤΩΝ ΥΓΡΩΝ!
Η πιο δυνατή δίαιτα που μπορεί να κάνει κάποιος είναι η δίαιτα των υγρών. Κρατάει από 3 ημέρες έως και τουλάχιστον μια εβδομάδα. Στο διατροφικό μενού επιτρέπονται μόνο υγρά. Πολύ νερό, χυμοί, τσάι που βοηθάει πολύ στον μεταβολισμό του οργανισμού και ελάχιστα αναψυκτικά. Μπορείτε αντί για αναψυκτικά να πίνετε νερό που περιέχει μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού! Έτσι το νερό μετατρέπεται εύκολα και γρήγορα σε τύπο αναψυκτικού! Αυτού του είδους η δίαιτα λειτουργεί ως μια πολύ καλή αποτοξίνωση του οργανισμού. Καλό όμως είναι να γίνεται με μέτρο καθώς δεν περιέχει σχεδόν καθόλου τροφή, στοιχείο πολύ σημαντικό και απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού! Επιτρέπονται μονάχα οι σούπες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου