Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

ΦΙΛΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΕΣ.. ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ!! ΟΜΟΡΦΕΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΕΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ!


Θέλετε πάντοτε να δείχνετε όμορφη και ανανεωμένη όμως δεν έχετε αρκετό χρόνο και χρήμα να διαθέσετε; Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας! Τώρα μπορείτε να δείχνετε πάντα νέα, όμορφη και ανανεωμένη χρησιμοποιώντας προϊόντα που βρίσκονται σχεδόν μέσα σε κάθε σπίτι!


ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΟΜΟΡΦΑ ΜΑΛΛΙΑ : Αν θέλετε τα μαλλιά σας να δείχνουν όμορφα, με περισσότερο όγκο, λάμψη και ζωντάνια δεν έχετε παρά να προσέξετε περισσότερο τη διατροφή σας, καθώς αυτή συμβάλλει στην καλύτερη εμφάνιση τους. Φροντίστε να συμπεριλάβετε στο διατροφικό σας μενού τροφές που περιέχουν βιταμίνη Α (κόκκινα, κίτρινα, πορτοκαλί , σκουροπράσινα και φυλλώδη λαχανικά), βιταμίνη Β6 (κοτόπουλο, ψάρι, χοιρινό, συκώτι σόγια, καρποί, φιστίκια), φολικό οξύ (σκουροπράσινα λαχανικά, συκώτι, δημητριακά ολικής αλέσεως, Β12 ( συκώτι, αυγά, ψάρι γάλα), Βιοτίνη (αυγά, συκώτι, μαγιά , δημητριακά), βιταμίνη c ( εσπεριδοειδή, σκουροπράσινα λαχανικά, ντομάτες, μπανάνες, πατάτες, πιπεριές). Τροφές επίσης πλούσιες σε χαλκό (συκώτι, θαλασσινά, σπόροι, φιστίκια), σίδηρο ( κοτόπουλο, αυγό, ψάρι) , ψευδάργυρο (κρέας, συκώτι, θαλασσινά, μαγιά μπύρας, αυγά, σόγια) και μεθειονίνη. Για περισσότερη ομορφιά λούζετε τα μαλλιά σας 2-3 φορές την εβδομάδα εάν είναι λιπαρά, 1-2 φορές εάν είναι κανονικά και 1 φορά εάν είναι ξηρά. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε συνεχώς το ίδιο σαμπουάν, γιατί υπάρχει κίνδυνος τα μαλλιά να αρχίσουν να ατονούν, να λαδώνουν (βαραίνουν) πιο γρήγορα και να κάνουν πυτιρίδα . Mετά το λούσιμο να ξεπλένετε πάντοτε πολύ καλά τα μαλλιά και αν είναι δυνατό με κάπως κρύο νερό. Έτσι θα γίνουν περισσότερο λαμπερά. Καθιερώστε μια φορά την εβδομάδα να κάνετε μάσκα μαλλιών, ενώ μια φορά τον μήνα να αφαιρείτε την ψαλίδα.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΔΕΡΜΑ: Για να έχετε σε καθημερινή βάση υγιές και λαμπερό δέρμα οφείλετε να ακολουθείτε σωστό διατροφικό μενού και να έχετε καλή ενυδάτωση του οργανισμού. Που σημαίνει κατανάλωση πολλών υγρών και τουλάχιστον 1 λίτρο νερό καθημερινά. Φροντίστε να κάνετε ντους αρκετά συχνά, ακόμη καλύτερα καθημερινά, χρησιμοποιώντας απαλό καθαριστικό και χλιαρό νερό. Με αυτόν τον τρόπο το δέρμα θα φαίνεται καθαρό, λαμπερό και όμορφο! Μετά το μπάνιο καλό είναι να χρησιμοποιείτε ένα γαλάκτωμα σώματος. Θα σας χαρίσει λεία και απαλή επιδερμίδα. Αν φοράτε μακιγιάζ, να το αφαιρείτε προσεχτικά κάθε μέρα πλένοντας καλά το πρόσωπό σας. Πάντα να φοράτε αντηλιακό ή make-up με αντιηλιακά φίλτρα ακόμη και όταν βγαίνετε με συννεφιά ή τους χειμερινούς μήνες. Αν έχετε πρόβλημα με το δέρμα σας, επισκεφτείτε δερματολόγο. Φροντίστε ειδικές ανάγκες όπως ακμή, ξηρό ή γερασμένο δέρμα. Φροντίστε ιδιαίτερα τα άκρα σας (χέρια- πόδια), διότι δείχνουν πως προσέχετε και δεν παραμελείτε τον εαυτό σας. Αν έχετε σκασμένα χέρια φροντίστε τα με λοσιόν και κρέμες. Αποφύγετε την έκθεσή τους σε πολύ ζεστό νερό και σκληρά καθαριστικά προϊόντα. Όταν πλένετε χρησιμοποιείστε γάντια!

ΦΤΙΑΞΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ: Δείτε παρακάτω πως θα φτιάξετε γρήγορα, απλά και εύκολα φυσικά καλλυντικά στην κουζίνα σας!

Ενυδατική κρέμα προσώπου: Χωρίζουμε τον κρόκο 2 αυγών και τον χτυπάμε στο μίξερ προσθέτοντας σταγόνα-σταγόνα 50 γρ. λάδι αβοκάντο και στη συνέχεια μισό κουταλάκι χυμό λεμονιού και μισό κουταλάκι ξύδι μήλου. Έτσι, γρήγορα και εύκολα μπορούμε να δώσουμε στο δέρμα ακριβώς ότι χρειάζεται! Το μόνο μειονέκτημα είναι πως η παραπάνω συνταγή κρατάει μονάχα 2 έως 3 ημέρες.


Ενυδατική μάσκα προσώπου: Ανακατεύουμε μια κουταλιά γιαουρτιού, ένα κρόκο αυγού, μια κουταλιά μέλι και μια κουταλιά μαγιονέζα. Απλώνουμε σε καθαρό στεγνό δέρμα για 15-20 λεπτά και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.


Γαλάκτωμα σώματος από αμύγδαλα: Λιώνουμε στο γουδί 30 γρ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα. Στο μίξερ, προσθέτουμε στα αμύγδαλα 100 γρ. ροδόνερο, 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου και στο τέλος 10 σταγόνες βενζόης. Αφήνουμε το μίγμα να σταθεί για 2 ημέρες ανακινώντας που και που και μετά σουρώνουμε.


Κρέμα χεριών: Βράζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 3 κουταλιές κερί μέλισσας και μια χούφτα βλαστάρια από δεντρολίβανο σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Σουρώνουμε, ενώ είναι ζεστό το μίγμα και προσθέτουμε 8 κουταλιές ροδόνερο.


Ζελ για τα χείλη: Βράζουμε σε σκεπασμένη κατσαρόλα μια χούφτα σπόρους κυδώνι για 30 λεπτά. Σουρώνουμε και διατηρούμε το μίγμα στο ψυγείο.


Μάσκα για ξεκούραση του δέρματος: Για να φτιάξετε τη μάσκα αυτή θα χρειαστείτε 10 λεπτά ατμόλουτρο σε σπόρους άνηθου, 2 κουταλιές μέλι, μερικές σταγόνες λεμόνι και αφέψημα δεντρολίβανου. Τα δουλεύουμε καλά (ανακατεύουμε) και τα απλώνουμε στο πρόσωπο. Μετά από 10 λεπτά το αφαιρούμε με χλιαρό νερό.Μάσκα μαλλιών με μαγιονέζα: Ετοιμάζουμε μια μαγιονέζα με κρόκο αυγού και σιτέλαιο και αλείφουμε τα μαλλιά. Τα τυλίγουμε με νάιλον και από πάνω βάζουμε μια πετσέτα. Μετά από 20 λεπτά τα ξεβγάζουμε.


Σαμπουάν βοτάνων: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράζει. Τοποθετούμε λεβάντα σε ένα μπολ και την περιχύνουμε με νερό. Το αφήνουμε 3 ώρες σκεπασμένο και το στραγγίζουμε. Στο νερό που περισσεύει βάζουμε ασημένιο σαπούνι (πολτός σαπουνιού) ή άσπρο σαπούνι ελιάς (Μασσαλίας). Μόλις διαλυθεί προσθέτουμε ποτάσα ( 20 γρ. ). Αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει για μισή ώρα. Αφού κρυώσει προσθέτουμε το εκχύλισμα και βάμμα λεβάντας. Γεμίζουμε 3-4 μπουκαλάκια με το μίγμα και έχουμε έτοιμο το σαμπουάν. Πριν τη χρήση καλό είναι να το κουνήσουμε λιγάκι γιατί κατακάθεται. Το σαμπουάν αυτό καθαρίζει σε βάθος και κάνει τα μαλλιά να μοσχοβολάνε υπέροχα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου