Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΚΟΥΤΣΟΦΛΕΒΑΡΕ!!




Σιγά σιγά ο Ιανουάρης μας αποχαιρετά και δίνει τη σειρά του στον πιο ερωτικό και ταυτόχρονα πιο διασκεδαστικό μήνα του χρόνου. Μιλάμε φυσικά για τον πολυαγαπημένο μας Φλεβάρη! Ποιός δεν έχει σκεφτεί να είναι με κάποιο ταίρι στις 14 του μήνα και επίσης ποιός δεν έχει σκεφτεί τί θα ντυθεί φέτος τις απόκριες; Όλοι μας, κάποιο Φεβρουάριο, έχουμε σκεφτεί τη μέρα των ερωτευμένων και φυσικά τους μασκαράδες!! Είναι όμορφο να αναζητάς τον έρωτα ή να περνάς μία από τις πιο ρομαντικές μέρες του χρόνου παρέα με το ταίρι σου..Μα ακόμη πιο όμορφο είναι όταν καταφέρνεις και ξεφεύγεις έστω και για λίγο από την ρουτίνα και την μονοτονία της καθημερινότητας.. Αλλίμονο άν κάθε μέρα ήταν όμοια με την προηγούμενη και την επόμενη! Είναι όμορφο να μπορείς να αλλάζεις ρόλους, λές και παίζεις σε θεατρική παράσταση, και να έχεις όλους όσους αγαπάς δίπλα σου με τρελή διάθεση, φαντασία και κέφι! Αυτό, ο Δήμος Θεσσαλονίκης φαίνεται πως το γνωρίζει πλέον καλά, αφού και φέτος θα τιμήσει αυτούς του 2 εορτασμούς με πλούσιες εκδηλώσεις!! Βέβαια δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι εκδηλώσεις για τις 14 του μήνα, έχουν γίνει όμως γνωστές αυτές για τον εορτασμό του καρναβαλιού!!




ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

Με κεντρικό σύνθημα «Ολη η πόλη μια παρέα», ο δήμος Θεσσαλονίκης δίνει για δέκατη χρονιά ραντεβού στην πλατεία Αριστοτέλους, στις 7 το απόγευμα της Τσικνοπέμπτης 4 Φεβρουαρίου. Θα τραγουδήσουν ο Μύρωνας Στρατής και τα συγκροτήματα «Εμιγκρέ», «Aroma Caribe», «Professional Sinnerz» και «Incognito», ενώ ατμόσφαιρα θα δημιουργούν οι ξυλοπόδαροι, τα βεγγαλικά αλλά και διάφορες εκπλήξεις.



ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ


Στην Καλαμαριά, οι εκδηλώσεις θα έχουν παραδοσιακό χρώμα.Από τις 7.30 το βράδυ της Τσικνοπέμπτης κατά μήκος του κεντρικού πεζόδρομου, της Κομνηνών, έξι ορχήστρες παραδοσιακής μουσικής θα δίνουν το δικό τους ρυθμό στο αποκριάτικο γλέντι. Συγκεκριμένα, θα συμμετάσχουν συγκροτήματα με ζουρνάδες (του Τρύφωνα Παζαρέντζη), γκάιντες (του Γιάννη Ντομπρίδη), ποντιακή κομπανία (του Στάθη Νικολαΐδη), η «Μακεδονική Φανφάρα» (συγκρότημα με χάλκινα και πνευστά), το συγκρότημα «Παραδοσιακοί Δρόμοι» (του Δρόσου Κουτσοκώστα) και οι «Κουρίτες της Παράδοσης» (με μικρασιατικά τραγούδια). Ξεχωριστό χρώμα στη βραδιά θα δώσει ο Φανός από την Κοζάνη.



Στη Σταυρούπολη, το γλέντι της Τσικνοπέμπτης ξεκινά στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας της Ανω Ηλιούπολης, υπό τη μουσική του σχήματος «Παρέα».



Στην Πολίχνη, ο Πολιτιστικός Οργανισμός στήνει πάρτι μασκέ με ζωντανή μουσική, εδέσματα και κρασί, στις 8 το βράδυ της Τσικνοπέμπτης, στο Πνευματικό Κέντρο Πολίχνης.
Στη Νεάπολη, οι Αποκριές αρχίζουν την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, με πάρτι των παιδικών τμημάτων των δημοτικών γυμναστηρίων στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πολυδύναμου Κέντρου Νεολαίας. Την Τσικνοπέμπτη, στις 6.30 το απόγευμα, στο 12ο Δημοτικό, θα δοθεί παιδικό πάρτι, ενώ στις 8 το βράδυ θα στηθεί λαϊκό παραδοσιακό γλέντι με το μουσικό σχήμα «Μακεδόνες» στην πλατεία Ειρήνης, στον αυλόγυρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου.



Στις Συκιές, ο δήμος διοργανώνει παιδικό πάρτι μία μέρα πριν από την Τσικνοπέμπτη, την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων των 1ου - 5ου Δημοτικών Σχολείων στη Δενδροφυτεία. Στον Εύοσμο, το γλέντι θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα της Κυριακής 7 Φεβρουαρίου, σε συνεργασία με το σύλλογο «Σεργιάνι», στο πάρκο Προσκόπων.



Στους Αμπελόκηπους, ο δήμος διοργανώνει την Τσικνοπέμπτη πάρτι στον αύλειο χώρο των 1ου, 2ου, 6ου και 12ου Δημοτικών Σχολείων, στις 12 το μεσημέρι. Αποκριάτικο χορό διοργανώνουν την ίδια μέρα το Α' ΚΑΠΗ, στο κέντρο «Οαση» και το Β΄ ΚΑΠΗ στο χώρο του ΚΑΠΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου